Woordenaar

Ik ben geen lezer. Mijn favoriete boek was jarenlang de Bosatlas. Gevolgd door een lange serie stripboeken. Met frisse tegenzin heb ik me door de Lijsters en andere verplichte kost geworsteld op de middelbare school. Zelfs nu ik ouder en verstandiger ben kun je mij nog altijd niet verblijden met 100+ pagina’s aan literatuur. En tóch houd ik van schrijven. Sterker nog: ik heb er mijn werk van gemaakt.

Esther Bertholet is de initiatiefneemster achter het behandelpaspoort; een document waarin men hun laatste zorgwensen kunnen vastleggen. Ik interviewde Esther en huisarts Mirjam Willemsen over dit idee voor ANBO Magazine.
>> Het volledige artikel als PDF

Dankzij ARTIS Academie ben ik de laatste tijd veel meer te weten gekomen over ons heelal. Zo heb ik een aantal kosmische vragen afgevuurd op astrobioloog dr. ir. Inge Loes ten Kate. 
>> Het volledige artikel als PDF

O.a. de zorg, het onderwijs en de techniek kampen met grote personeelstekorten. Dat zag men in 2008 overigens al aankomen. Ik sprak hierover met Bijzonder Hoogleraar Marc van der Meer. Geplaatst op MijnZakengids.nl.
>> Het volledige artikel als PDF

Voor een commerciële bijlage bij het weekblad Elsevier heb ik meerdere interviews afgenomen rondom het thema ‘alternatieve financieringen’. Meteen ook mijn eigen financiën met hen geregeld.
>> Het volledige artikel als PDF

Kaaskop of Mocro? Pakkende titel in ieder geval. Vlak voordat Ajouad El Miloudi met dit vraagstuk op NPO3 gaat worstelen spreek ik met hem over dit interessante vraagstuk en zijn zoektocht naar het antwoord.
>> Het volledige interview op NPO3.nl

Nog zo’n titel. Mijn interesse was dan ook direct gewekt en ik moest en zou Danny Ghosen een paar vragen stellen. Ik spreek hem over de landen, de onderwerpen, zijn verwachtingen en hoe dichtbij dit programma bij hem staat.
>> Het volledige interview op NPO3.nl

Om mezelf te blijven trainen heb ik me voorgenomen om een groot aantal, absurde sollicitatiebrieven te schrijven. Bullshit brieven naar bestaande bedrijven. Misschien ga ik ze ooit nog versturen ook.
>> Naar Extra Curriculair