JB COACHING LOGO EN HUISSTIJL

Jochem Burghouts is (golf)coach van beroep. Door gebruik te maken van de modernste technieken en zijn aanstekelijke enthousiasme weet hij het uiterste uit de spelers te halen die hij begeleidt. 

Alleen de bedrijfslogo’s voor JB Capto Coach waren nog niet ‘up to par’. Er zat genoeg potentie in, maar het uiterste was er nog niet uit gehaald. Met die opdracht klopte Jochem bij mij aan.

Jouw logo door mij laten ontwerpen/aanpassen? Mail me op: roy@ongeschorem.nl

Na de eerste overleggen kwam al snel het idee op om te gaan kijken naar een logo zoals de Amerikaanse sportbonden MLB en NBA gebruiken voor hun competities. Een simpele vorm, verdeeld in twee kleuren, uitgesneden door een speler van de betreffende sport. De grootste vraag is dan alleen nog welke speler hiervoor te gebruiken. Wie kan zowel de persoonlijkheid van Jochem alsook de kwaliteit die JB Coaching nastreeft het best vertegenwoordigen?

MLB Logo

Jerry Dior, Sandgren & Murtha, 1968

NBA Logo

Alan Siegel, Siegel+Gale, 1969

De oplossing lag voor de hand. Een mini-fotoshoot met Jochem als model zorgde voor het beeldmateriaal dat ik nodig had. Ik heb hem ‘geknipt’ uit de foto’s en zijn silhouet als basis voor het logo gebruikt. Omdat het twee bedrijven betrof hebben we gekozen voor een staande en een (op de hurken) zittende pose.

Nadat de silhouetten gemaakt waren, kon ik op zoek naar de juiste kleuren, lettertypes en verhoudingen om het ontwerp af te ronden.

De beide merken moesten opvallen tussen het grote aantal andere golfmerken. Deze gebruiken veelal zachte kleuren, naast wit en zwart. JB moest aansluiting vinden bij de golfwereld, maar mag wel afwijken van de traditie.

Met dit ontwerp heeft Jochem een ‘perfect approach’ om met zijn coaching-bedrijven aan de slag te kunnen.

Witruimte