ONGESCHOREM

Plaatjesmaker

Met de dag houd ik meer en meer van alles wat Adobe uit brengt. Photoshop, Illustrator, InDesign, alles! Maar wat ooit is begonnen als af en toe een beetje aanhobbyen neemt nu toch haast problematische vormen aan. Gelukkig kan ik met die opgedane skills ook los op de werkvloer.
Getuige ook de volgende creaties:

Utrecht maakt zich op voor een nieuwe plek om overheerlijke sushi te gaan eten. De mannen achter Torii Sushi hadden een duidelijke visie voor ogen, die ik voor ze heb kunnen verwezenlijken. Een ‘Torii’ komt uit het shintaoïsme en vormt de poort naar het shinto-heiligdom. Ik ga er van uit dat ze daar goddelijke sushi serveren.

Voor Your Mini CFO heb ik een logo en een huisstijl vormgegeven, dat bij zowel het bedrijf als de doelgroep past. Strak, maar niet formeel. Jong, maar het moet wel kwaliteit uitstralen. Ik durf met enige trots te zeggen dat me dat is gelukt. De mini CFO zelf is tenminste zéér gelukkig.

Wat begint met een slechte, oude foto, kan met het nodige Photoshop- en Illustrator-werk zelfs een nieuw bedrijfslogo worden. Dat bewijs ik in ieder geval met het ONGESCHOREM logo. De volledige transformatie en mijn verhaal over het hoe en waarom, vind je ‘na de klik’.

Voor de themaweek ‘De helden van Radio 6’ heb ik een serie trading cards gemaakt van de muzikale grootheden van de soul- en jazzzender Radio 6. Het idee was om deze te maken naar het idee en gevoel van Marvel en DC Comics, zonder hun stijl te kopiëren. Deze kaarten zijn ingezet op social media ter promotie van de themaweek.

Wanneer het kwik iets te lang boven de 30 graden blijft, hebben de meeste mensen al geen zin meer om te werken. Zo ook de Radio 6 redactie niet, toen we de meest relaxte muzieklijst van het jaar bedachten: De Hangmat Honderdzoveel. De luisteraar hoeft er niets voor te doen. Geen idee hoeveel platen er in komen. We zien het allemaal wel. En zo geschiedde.

Jaarlijks organiseerde Radio 6 de Zwarte Lijst; een muzieklijst met meer dan 2000 nummers, die over het bestek van een week worden uitgeserveerd. De luisteraar bepaalde hiervoor de volgorde, door voorafgaand te stemmen op hun favorieten nummers. Alle data die voortkwam uit die stemmen heb ik verzameld, geordend en verwerkt in een infographic.