UIT DE KUNST - RIJKSMUSEUM

Geachte heer Dibbits,

Of zal ik gewoon ‘Hallo Taco’ zeggen? Ik schrijf je, omdat ik weer op zoek ben naar een baan en dat gaat nog niet van harte. Volgens veel bedrijven waar ik heb gesolliciteerd ligt dat aan mijn ‘gebrek aan ervaring’. Uhuh. Leugenaars zijn het en jij weet dat net zo goed als ik, Taco.

We weten allebei dat ik de afgelopen 13 jaar niet op de arbeidsmarkt ben geweest. En waarom dat was. Goed, jij was toen nog niet benoemd tot directeur, maar stond wel gewoon tegenover me in de rechtszaal. Maar daar gaan we het niet over hebben. Vergeven en vergeten, Taco. Bovendien zijn de stukken nooit gevonden, dus we kunnen zelfs nog altijd stellen dat ik onschuldig ben. Daar veranderen de afgelopen 13 jaar ook niets aan.

Ik schrijf je dan ook omdat ik wil voorstellen om bij jullie in de beveiliging te komen werken. En je kunt niet ontkennen dat ik een goede kandidaat ben, Taco. Ik kan als geen ander een namaak van een origineel onderscheiden, weet waar de meest kostbare stukken hangen en heb in no-time de gaten in de beveiliging gevonden.

Dat is me namelijk al eerder gelukt.

Groeten,

Art Gappen