TUSSEN DE REGELS - NOS TELETEKST

Beste NOS Teletekst,

Jullie zijn niet sexy. Dat zal geen nieuws zijn, want anders stond het wel op Teletekst. Wat wél sexy is? Verhulling. Je moet wat aan de verbeelding over laten. En daar wil ik jullie bij gaan helpen.

Ik ken de bereikcijfers niet, maar Teletekst zal niet hoog scoren. Dat weten jullie net zo goed als ik. Mensen om mij heen beweren dat dat komt omdat Teletekst niet met zijn tijd mee is gegaan. Of überhaupt nooit bij de tijd is geweest. Nieuws lezen kon namelijk al jaren in de krant. En als je niet kon lezen, dan was er wel iemand die het voorlas op de radio of tv. Zit je dan, met je 999 overbodige pagina’s.

Het moet anders. Het moet meer van nu. Mijn advies: een beetje verhulling. Niet gelijk al je kruit verschieten in één bericht. Laat je publiek maar raden naar wat er nog meer is. Mijn vader zei altijd: “Van een beetje teasen is nog nooit iemand overleden.” Mijn ouders zijn vrij snel daarna gescheiden, maar dat is niet het punt dat ik wil maken.

Dave Matthews is een populaire artiest, met belachelijk veel albums op zijn naam. Ongeveer 73% van zijn teksten gaan over het oraal bevredigen van vrouwen. Dave Matthews heeft issues. En een gelukkige vrouw. Denk ik. Maar nergens benoemt hij deze daad expliciet en dáár ligt de kracht van zijn muziek. Hij speelt met je gemoedsrust. Knabbelt zachtjes aan je oren. Teaset tot je er gek van wordt. Voortdurend loop je met vermoedens: “Zou het echt? Heeft hij het echt over…?” Albums lang blijf je zoeken naar het verlossende antwoord, maar dat blijft uit. En dus koop je elke keer weer dat nieuwe album, in de hoop dat…En dan zit je dus al in de val.

Daarom, NOS Teletekst, bied ik mijn vaardigheden aan om een nieuwe richting op te gaan met Teletekst.
Geen volledige verhalen meer. Niemand haakt meer af na het lezen van twee pagina’s vol feiten. Net genoeg duidelijkheid geven om ze smachtend naar meer achter te laten.

We gaan ze verslaafd maken.

Groeten,

Tex Schrijver