GAMELAND - GEMEENTE AMELAND

Goedemiddag,

De afgelopen dagen heb ik het nieuws iets scherper gevolgd dan normaal. De reacties op de massaschietpartijen in de Verenigde Staten hebben mij namelijk een hoop duidelijk gemaakt. Er is een link gelegd die ik niet eerder zag, waardoor ik getriggerd (no pun intended) ben om te solliciteren naar de functie van Burgemeester van Ameland. Ik zal jullie uitleggen hoe dat komt.

Aan welke kant van het politieke spectrum je ook staat, de schietpartijen van El Paso en Dayton zijn afschuwelijk. Ik wil dan ook direct aangeven dat ik niets positiefs haal uit deze gebeurtenissen. Bah. Ik heb wel wat ideeën over wat ik met de daders zou doen, maar daarover later meer. Mijn ogen werden namelijk geopend door de reacties van President Trump en zijn politieke bondgenoten van de Republikeinen op dit tragische nieuws. 

Zij stellen dat er een link te leggen valt tussen gewelddadige games en gewelddadig handelen. Een krankzinnig idee, als je het mij vraagt. Maar stel nou dat het waar is? Stel je eens voor dat er inderdaad een verband is tussen die twee zaken. Dan ben ik de ideale kandidaat voor de openstaande functie van Burgemeester. Ik ben namelijk een fervent gamer en heb meer dan 5.000 uur ervaring in meerdere SimCity games op mijn naam staan! Ik heb hele regio’s opgebouwd vanaf nul. Compleet met openbaar vervoer, industriële zones en hier-en-daar een zogeheten Landmark als de Big Ben, het Vrijheidsbeeld of de Eiffeltoren. Metropolen als San Francisco, New York, Berlijn, ik heb ze allemaal op het moeilijkste niveau afgerond. En als je dat gewend bent, dan moet Ameland ook wel lukken, toch?

Een snelle Google Maps-zoektocht leert mij dat er nog grote gebieden zonder bebouwing zijn op Ameland. Eigenlijk alsof je met een nieuw spel begonnen bent. Of dat er net een Godzilla een groot deel van de stad verwoest heeft en dat weer volledig opgebouwd dient te worden. Laat daar nou net mijn expertise liggen. Mijn eerste actie zou zijn om een grote gevangenis te bouwen. Flinke investering, maar daarna krijg je (naast een verhoogde veiligheid) er maandelijks financieel veel voor terug. En met afschuwelijke jongens als de schutters van El Paso en Dayton achter onze tralies, zitten die cellen voorlopig nog wel vol ook! Met die extra inkomsten kun je verder gaan bouwen. Woningen, winkelcentra, vrijetijdsbestedingen, tot elke meter vol is gebouwd. Voor je het weet staat men in de rij om op Ameland te komen wonen en dat is dan weer fantastisch voor de waarde van de grond. Ka-ching!

Mocht dat idee van die gevangenissen nou niet helemaal aansluiten op jullie plannen, dan stelt het jullie misschien gerust dat ik ook meer dan geregeld Rollercoaster Tycoon heb gespeeld. Hebben jullie al een achtbaan?

Hoe dan ook, ik ben jullie man. En ik heb de savegames om het te bewijzen.

Met vriendelijke groeten,

Jeu de Bouwer,