EEN BAAN VERSIEREN - ARTIS

Beste ARTIS,

Al weken houd ik jullie site in de gaten op zoek naar de juiste vacature. En nu mail ik maar, want ik word een beetje wanhopig. Ik MOET namelijk een baan hebben als pinguïnverzorger en zó veel plekken in Amsterdam zijn daar niet voor. Ik zal het even uitleggen.

Elke zomer ga ik met mijn vrienden op vakantie. Dat zijn geen verantwoorde, links-geslingerde, homeopathische, ‘We gaan even wat van een andere cultuur leren’-vakanties. Die doen we wel als we oud zijn. Nee, dit zijn meer het soort vakanties waarin de kans groter is dat je het ziekenhuis ziet dan een museum. Dat soort vakanties.

Tijdens die vakanties doen mijn vrienden en ik altijd een wedstrijdje wie het slapste verhaal kan ophangen en daarmee een meisje kan scoren. Ik heb in die verhalen bij Ajax gespeeld, ben ‘de jongen die Sesamstraat Tommie bestuurt’ geweest en ik heb zogenaamd ‘Mooi Liedje’ van Acda&de Munnik geschreven. Maar vooral mijn maat Jerry is daar heel erg goed in. Die heeft een hele avond volgehouden dat hij loodgieter was. Halverwege de avond lag hij onder een lekkend wastafeltje, maar aan het einde ging hij wel mee naar het hotel! En niet om daar een leiding te ontstoppen.

Maar we dwalen af. Afgelopen zomer ging de reis naar Sunny Beach, Hongarije. Bulgarije? Maakt ook niet uit. Daar heb ik drie dagen lang bij hetzelfde meisje volgehouden dat ik pinguïnverzorger ben. Heel verhaal er omheen, dat ik biologie studeerde en me ben gaan specialiseren in de zeezoogdieren enzo. Alles erop en eraan. Die versierpoging is nu een beetje uit de hand gelopen. Ik heb foto’s gestuurd van ‘mijn studieboeken’ in de OBA, heb allerlei persberichten van jullie gebruikt en als nieuwtjes gedeeld met haar. Ik ben zelfs al een paar keer in een blauwe polo naar ARTIS geweest om foto’s en video’s te schieten!

Maar nu wil ze dus een keer langs komen op mijn werk. Om pinguïns te aaien. En daar komen jullie in het spel, ARTIS. Help mij deze versierpoging vol te houden. Geen idee voor hoe lang. Maar alles wat mogelijk is is meegenomen.

Met diervriendelijke groeten,

Ferry Siersema