ANDERE AANPAK - IS

Beste ISIS of IS of wat jullie tegenwoordig ook doen. Beste jullie,

Met verwondering heb ik de afgelopen jaren naar het nieuws zitten kijken. Want hoewel ik jullie zaak niet per sé steun, (ik heb echt helemaal niets met geloof) ben ik wel geïntrigeerd door jullie handelen. Het is allemaal zo bloederig, lelijk en ondoordacht. Dat kan anders. En ik ben de man om jullie daar bij te helpen.

Als “westerse ongelovige” weet ik precies hoe je “ons” kunt raken. En dat heeft met moorden niets te maken. Want slechts een paar uitzonderingen is er op een dagelijkse basis mee bezig dat ze hun leven zouden kunnen verliezen. Al jullie aanslagen en bedreigingen hebben dus maar mondjesmaat effect. Natuurlijk is het dreigingsniveau verhoogd en zijn de gesprekken op verjaardagen veranderd. Maar dat tante Ellie met een toastje zalmsalade in de hand roept dat ze “tegenwoordig wat vaker om zich heen kijkt op straat” zal jullie doel niet geweest zijn. Lijkt me toch. En dus moet de aanpak anders.

De afgelopen 25 jaar heb ik als monteur en installateur gewerkt voor KPN en Ziggo. Altijd mijn werk naar behoren gedaan. Wifi-kastjes aansluiten, netwerkjes aanleggen, storingen verhelpen, je kent het wel. Maar sinds kort sta ik op straat, omdat zij een goedkoper, jonger ding op sportschoenen wilden hebben. Zo’n puisterig rotjong dat net uit de schoolbanken komt. De klootzakken. Ze kunnen mijn rug op. En ik ben nog lang niet klaar met ze, want daar komen jullie en mijn ideeën samen.

Ik heb met eigen ogen gezien hoe mijn twee schatten van kinderen veranderden in bloeddorstige kannibalen na 3 minuten zonder internet. Of hoe een bedrijf in de volle paniek schiet als hun website even niet bereikbaar is. Hoe alles overal instort als er geen verbinding te maken valt.

Stel je dat nu eens voor voor heel Nederland. Dat we samen alle internetpunten van Groningen tot Maastricht platleggen. Heel het land digitaal terugzetten naar 1980. Geen betalingsverkeer, geen online shoppen, geen social media…Geloof mij: dat wordt to-ta-le chaos. En dat wekenlang. Ik weet die punten te vinden. Dat zal die hufters van Ziggo leren. Misschien begrijpen ze dan hoe je met ervaren werknemers om moet gaan.

Laat mij bij jullie aansluiten, om Nederland af te sluiten.

Met vriendelijke groeten,

Onne Lijnema