ONGESCHOREM

EXTRA CURRICULAIR

Om mezelf te blijven trainen heb ik me voorgenomen om een groot aantal, absurde sollicitatiebrieven te schrijven. Bullshit brieven naar bestaande bedrijven. Misschien ga ik ze ooit nog versturen ook.

Gameland – Gemeente Ameland

Goedemiddag, De afgelopen dagen heb ik het nieuws iets scherper gevolgd dan normaal. De reacties op de massaschietpartijen in de Verenigde Staten hebben mij namelijk een hoop duidelijk gemaakt. Er is een link gelegd die ik niet eerder zag, waardoor ik getriggerd (no pun intended) ben om te solliciteren naar de functie van Burgemeester van Ameland. Ik zal jullie uitleggen hoe dat komt.

Tussen de regels – NOS Teletekst

Beste NOS Teletekst, Jullie zijn niet sexy. Dat zal geen nieuws zijn, want anders stond het wel op Teletekst. Wat wél sexy is? Verhulling. Je moet wat aan de verbeelding over laten. En daar wil ik jullie bij gaan helpen.

Een eerlijk beeld – NPO Zappelin

Er staat geen vacature uit. Dat weet ik. Maar we moeten toch even praten over jullie programmering. Want ik heb de afgelopen drie weken kritisch gekeken naar wat er op NPO Zappelin uitgezonden wordt...en dat laat nog wat te wensen over. To say the least.

Andere aanpak – IS

Beste ISIS of IS of wat jullie tegenwoordig ook doen. Beste jullie, Met verwondering heb ik de afgelopen jaren naar het nieuws zitten kijken. Want hoewel ik jullie zaak niet per sé steun, (ik heb echt helemaal niets met geloof) ben ik wel geïntrigeerd door jullie handelen. Het is allemaal zo bloederig, lelijk en ondoordacht. Dat kan anders. En ik ben de man om jullie daar bij te helpen.

Die-hard vakkennis – Hornbach

Hallo, Ze gaan een keer komen, Hornbach. Vroeg of laat gaat het gebeuren. Maar jullie weten net als ik: preppen is een dure grap. Vandaar mijn schrijven.

The voos of Holland – Talpa Media

Hallo John, Ik schrijf je om te reageren op een vacature en ik ga niet eens mijn CV toevoegen, want je weet verdomme zelf net zo goed als ik dat ik geschikt ben. Ik heb de afgelopen 11 jaar die baan met succes uitgevoerd. En dan één foutje en ik sta op straat?

Uit de kunst – Rijksmuseum

Geachte heer Dibbits, Of zal ik gewoon ‘Hallo Taco’ zeggen? Ik schrijf je, omdat ik weer op zoek ben naar een baan en dat gaat nog niet van harte. Volgens veel bedrijven waar ik heb gesolliciteerd ligt dat aan mijn ‘gebrek aan ervaring’. Uhuh. Leugenaars zijn het en jij weet dat net zo goed als ik, Taco.

Een baan versieren – ARTIS

Beste ARTIS, Al weken houd ik jullie site in de gaten op zoek naar de juiste vacature. En nu mail ik maar, want ik word een beetje wanhopig. Ik MOET namelijk een baan hebben als pinguïnverzorger en zó veel plekken in Amsterdam zijn daar niet voor. Ik zal het even uitleggen.

Swipekoning – Coolblue

Goedemiddag, Ik schrijf jullie om te reageren op de vacature voor de functie van Conversie Specialist die jullie uit hebben staan. Mijn CV en portfolio zijn dan ook als bijlage aan deze mail toegevoegd. In ruil daarvoor wil ik middels deze brief kijken of jullie bedrijf iets voor mij is. Want het zoeken naar de juiste werkgever is eigenlijk vergelijkbaar met daten. En laat ik daar nou net een expert in zijn!

Geknipt voor de baan – HEMA

Beste meneer Boekhoorn, Elk jaar gaan mijn vrouw en ik naar dezelfde camping in Spanje. Dat doen we al jaren. Ik kwam daar vroeger al met mijn ouders en kom daar nu nog steeds. Heel fijn, want ondertussen ken ik iedereen en iedereen kent mij. Dat heeft een reden. Ik ben namelijk een soort van living legend daar.

Te licht bevonden – Koninklijke Philips b.v.

Beste meneer of mevrouw Philips, De afgelopen jaren heb ik rond gezworven op de arbeidsmarkt. Zoals jullie in mijn bijgaande CV kunnen zien ben ik praktisch in elk vakgebied wel aan de bak geweest tijdens mijn werkzame leven. Maar nooit was ik ergens écht gelukkig. Tot ik er achter kwam dat het overal ontbrak aan humor op de werkvloer.

FC Referendum – KNVB

Beste KNVB, Uit een groot aantal nieuwsberichten heb ik vernomen dat op korte termijn de functie Hoofdtrainer/Coach Nederlands voetbalelftal (mannen) vacant komt. Middels deze brief zou ik dan ook direct mijn sollicitatie naar die functie in willen dienen. Ik weet dat het nog vroeg in de sollicitatieprocedure is, maar ik moet nog één en ander zien te regelen voor ik aan de functie kan beginnen. Namelijk het volgende.

IJ voor uw geld kiezen – VVD

Hooggeachte heer Rutte, Middels deze brief wil ik graag solliciteren naar de functie Raadgevend Informateur voor de lopende kabinetsvorming. Op dit moment bestaat die functie nog niet als zodanig, maar daar kunnen u en ik vast wel iets op vinden. Het gaat tenslotte om een groter doel: het landsbelang.